söndag 31 juli 2011

Ny utmaning hos MDUC

Hittade en utmaning hos MDUC Magnolia Down Under Challenges
som passade mig perfekt, bingo. Jag har ju lite nya stämplar, papper och dies så det var bara att sätta i gång. Jag valde blommor, band och doo hickeys. Färgvalet blev rosa och jag gillar verkligen alla nyanser som finns.
I found this challenge at MDUC Magnolia Down Under Challenges
and i just love bingochallenges. Since I´ve got some new stamps, pappers and doo hickeys i couldent stay away from this challenge. I selected flowers, ribbon and doo hickeys. I made a pink card and i really love all the pink colors.

Imorgon är det dags att börja jobba igen och jag längtar faktiskt, trots att det betyder att jag måste inta mitt pluggschema  för att hinna med denna underbara hobbyn. Ha nu en under bar vecka.

Kram Petra

lördag 30 juli 2011

Svamputmaning

I torsdags så var jag i Borås och besökte Magnoliabutiken, åh vilken underbar butik. Vi var ett glatt gäng på fyra tjejer mer eller mindre scraptokiga, haha. Christina ville gärna köpa en stämpel med stora svampar men den fanns inte i lådan. Själv har jag inte varit så intresserad av denna stämpel men när jag fick se ett helt underbart kort som någon i dt-teamet hade gjort så ville jag också ha denna stämpel. Det slutade med att vi alla blev sålda på denna stämpel och vi frågade efter stämpeln och den fanns bakom disken, så alla fyra köpte den och då kläcktes idén till en svamputmaning. Vi skulle alla skapa ett kort med svampstämpeln och sedan blogga vårt kort. Så här kommer mitt:

Den underbara Tilda med daffodil var också ett av mina köp, visst är hon underbar.
Papper, band och dien med blad och hjärtan och stämplarna såklart inhandlades under mitt besök.
Jag vill lova att man kan "shop til you drop" i denna butik så kanske är det tur att man inte är där så ofta.
Besök gärna  ScrAnna , Christinas Scrapkammare och Louises scrapperie för att se när deras kort kommer.
Jag kan lova att det kommer att bli fler svampkort, jag har precis fått en ny idé till ett kort men kanske att det kommer en lo i mellan.
Ha det nu så bra och njut av helgen för det ska jag, börjar ju jobba på måndag efter sex veckorsledighet.
Kram Petra

fredag 15 juli 2011

Ville bara säga Tack....

så står det i kortet som hör och häpna min man beställde i gårkväll när jag satt och scrappa lite. Jag frågade, när ska du ha det? Ehhh imorgon, typiskt män tror att det går på två röda. Alltså fick jag ta det kortet som jag höll på med till en annan grej men men jag har ju semester så det är bara att scrappa lite till hihi.
Den underbara stämpeln har jag köpt av Lena Viddan .
Nu ska jag scrappa vidare har en man som fyller år nästa vecka.
Kram Petra

tisdag 12 juli 2011

Moster Petra

så kan jag kalla mig nu. Min älskade syster och hennes man har fått en underbar liten guldklimp som heter Elias. Länge funderade jag på vad jag skulle hitta på att lägga kläderna i som vi har köpt. Som den altrande typen jag är så fick det bli en liten resväska, i den stoppade vi kläderna plus ett litet bi som bara är så bedårande att jag inte kund motstå att köpa det. Hmmm funderar just på hur många sådana köp jag kommer att göra, hihi som den shoppinggalning jag är. Ett kort gjorde jag också som matchade väskan eller det var faktiskt tvärtom , jag gjorde kortet först. Tack Christina, Christinas Scrapkammare för lånet av stämpel och Louise, Louises scrapperie för spellbindern. Pga att jag är en dålig fotograf så blir det bara en bild på alltihopa. Men jag kan berätta att stämpeln är bäbä vita lamm och runt hela väskan finns det små söta lamm i vit och grått.Nu ska jag iväg och träffa en fd arbetskompis över en fika och det behöver jag just nu. Semester och skola är ingen bra kombination.
Ha en underbar vecka.


Kram Petra

måndag 11 juli 2011

Challenge me happy

Challenge Me Happy har en färgutmaning som jag såg hos Annas Scrapblogg
och jag kände verkligen utmaningen att göra en lo i alla dessa färger. Jag scrappar gärna ton i ton så detta var spännande. Bilden handlar om familjen som äter innan det är dags för att shoppa, hihi allt för att orka.

This colorchallenge was a bit tricky for me since I normally create cards and lo:s in the same colors. The lo is about my family who´s eating before they are going to shop a lot. Normally they don´t shop so much, it´s me who is the shoppinglady in our family.

Ha en underbar vecka.
Kram Petra

söndag 10 juli 2011

Ny utmaning hos MDUC

och denna gången ska man göra något som passar i köket eller ett recept etc, titta här Magnolia Down Under Challenges
Jag hittade en gammal servetthållare i gömmorna. Ofta så köper jag servetter efter säsong, påsk eller jul mm och sen åker hållaren i soporna men denna gången hade jag sparat en. Jag har inga köksstämplar av Magnolia men jag har ju lite fina påsk och vårstämplar och där valde jag den fina skottkärran och den härliga Tilda med spade och vattenkanna. Så mycket trevligare att sätta fram på kökbordet eller hur? Ni som känner mig vet ju att jag behöver många servetter eller hur?
This weeks challenge at MDUC Magnolia Down Under Challenges has to do with your kitchen. I don´t have any Magnolia kitchenstamps but i have some wounderful stamps from easter and spring collection so i used them instead. I found a napkinholder from easter. Now when i have been decorated it, the holder is so much more useful i think. I´ts very nice to put om my kitchentable and useful too.

Have a wounderful week, i hope i will.
Kram/Hugs Petra

lördag 9 juli 2011

Jag bara älskar....

att altra saker. Visst är det en härlig känsla att kunna förvandla något "fult" till något fint, hihi.




För ett tag sedan fick jag en kaffemaskin av mannen så att jag kan göra cappuccino. Förvaringen till discarna är inte den finaste....

Alltså fick jag råda bot på det. Men oj vad det var svårt att välja papper, har ju en del men jag beslöt mig för att ta något som macthar färgerna i mitt kök. Alltså fick det bli grått och rosa och äntligen fick jag användning för min kaffekopp, qk.


Jag gjorde ett lock så att det blir lättare att fylla på med nya discar. Känner mig väldigt nöjd faktiskt. Nu blir det en tur till stan i det fina vädret.


Många kramar från Petra

torsdag 7 juli 2011

Till en vän....

har jag gjort detta kortet. Hon lyser upp min vardag och är alltid glad. Hon har en förmåga att få en att må bra och att skratta mycket. Just nu behöver hon ett kort för att få känna hur fantastisk hon är. Jag passar även på att delta i sketch saturday med detta kort. Stämpeln kommer från en tidning och den underbara blombården har jag köpt på stämpelfabriken här i stan. Jag blev så förtjust i den att jag har varit iväg och köpt den i vitt och rosa med. I have made this card to a dear friend of mine, who always make me smile and feel good. I will also join sketch saturday this week. The flowers are just wounderful, so today i´ve been buing some more in diffrent colors.

Ha en trevlig helg/have a nice weekend.


Kram Petra

onsdag 6 juli 2011

Hej Chanelle....

Detta kort har jag gjort till en liten tjej på mitt förra jobb, som överraskade mig med en sommarpresent. Vilken härlig känsla att vara ihågkommen trots att jag slutade för 6 månader sedan. Alltså måste jag gör ett kort som tack eftersom jag inte träffade henne personligen då.
Stämpeln passade så bra eftersom Chanelle gillar hårprydnader och klänningar. Jag tänkte också passa på att delta i Magnolia Down Under Challenges
med detta kortet. Jag har dock gjort något tillägg på skissen så vi får väl se om det blir godkänt.




I have made this card to a little girl at my latest job. Chanelle is a girl who likes dresses and to be nice in her hair so i think this lovely Tilda will make a match. I will participate in the Magnolia Down Under Challenges with this card. I made a little change in the sketch with the green papers and i hope it´s okey. I look forward to see the next sketch on Mduc.



Ha det bra i värmen.




Kram Petra

fredag 1 juli 2011

Konfirmationsdags

Så är det då dags för brorsans dotter att konfirmera sig. Jag lyckades hitta en liten konfirmationstjej bland gömmorna och jag gjorde ett kort med en av mina favoritvikningar just nu. Gillar verkligen banden i sidan som håller kortet stående.

Presenten stoppades i en vanlig alleles vit påse med svarta snören så det var jag ju tvungen att råda bot på. Alltså fick jag fixa till påsen så den matchade kortet, skulle bara haft en Magnolia tjej på kortet så hade matchningen varit total.


Ikväll ska det bli mer scrap kan ni tro, ska nämligen på en scrapträff "not so far away" och det ska bli riktigt roligt.


Ha en underbar helg.


Många kramar från Petra