lördag 29 januari 2011

Nya magnolior....

Igår var jag på supertrevlig scrapträff med mycket inspiration och många goa skratt. Precis vad jag behövde efter en intensiv vecka på jobb. Dessutom hade jag ju hämtat mina magnolior vilket gjorde det ännu trevligare plus att det hade kommit ett trevligt paket med dies. Allt fick jag prova igår. Korten är inte gjorda till någon speciell så därför finns det utrymme till lite text. Som synes är de sparsamt dekorerade men jag fick inte riktigt till det med blommor och annat. Men de får väl ligga till sig några dagar:)))
Första kortet är med den underbara Tilda med rosett och fönster som bakgrund, första gången jag har köpt en bakgrundsstämpel och jag tycker att den är så användbar.

Sen kommer Tilda med hjärtan visst är hon söt......

Nu blir det inte mer idag för nu vill mannen till Entré så då gäller det att hänga på:)

Sköt om er

Kram Petra

onsdag 26 januari 2011

En dag för tidigt.....

men imorgon fyller min "morbror" år och han gillar fåglar. Grattis Anders!!!
Så detta kortet blev ett ganska manligt och personligt kort.

Inspirationen hittade jag hos Christina som har gjort en superfin lo efter en skiss. Det jag fastnade för var vimplarna som i mitt fall är qk stjärngossestrutar. Jag gillar verkligen att quickutzdies kan användas till så mycket. Väntar just nu vid min brevlåda på ett litet paket med dies:)) Alltid lika spännande. Hoppas att ni får en härlig vecka och helg.

Kram Petra

måndag 24 januari 2011

Här är jag.....

igen med lite födelsedagskort. Det skapas mellan varven men jag är lite dålig på att blogga, men här kommer iallafall några kort. Först ut är ett kort som jag har gjort till min väns dotter som blev 18 år igår. Grattis Emma. Skissen kommer från sketch saturday från förra veckan. Sedan kommer ett kort till min brors svärmor som fyllde 70 för en vecka sedan.



Har idag börjat på ett nytt jobb och första känslan är fantastisk och sedan har jag börjat en ny kurs i skolan med massa ny litteratur som ska läsas men det är intressant och handlar mycket om barnsyn. Så som ni hör så är det fullt upp men på fredag ska jag till stämpelgården och hämta lite nya stämplar (magnolior) och sedan direkt vidare till en scrappträff. Gissa om jag längtar.
Sköt om er
Kram Petra

söndag 9 januari 2011

Sketch saturday week # 137

Snart fyller Sandra 15år och jag har funderat på ett tag på hur jag skulle göra ett kort till henne. Igår hittade jag en utmaningsblogg som heter sketch saturday och där fanns denna underbara skissen.
Jag har aldrig deltagit i någon utmaning utanför Sveriges gränser så nu tänkte jag prova det, inte för att chansen är så stor att vinna men mest för att det är roligt och nu har jag hittat ett ställe med inspirerande skisser.
.

Jag har använt mig av Maja Designs papper, fika för jag älskar ju lila och tack Louise för den underbara stämpeln. Första gången jag använder den men absolut inte den sista. Nu är det färdig pysslat för mig och nu blir det skolböcker resten av dagen. Sköt om er.

Kram Petra

måndag 3 januari 2011

Tänk vad lite.....

shopping och en scrapträff kan kännas bra i själen. Igår var och några pyssletokiga tjejer i Helsingborg på Scraprooms nyårsscrap. Det var en härlig kväll med trevligt sällskap, god mat, utlottningar och dessutom en fin goodiebag. Med i väskan hem följde så klart lite av varje, men det mest intressanta som jag köpte var en hel burk med samma sorts blommor 72 st. Jag är ju inte den som öser på med blommor men dessa kunde jag bara inte motstå. Lite i senaste laget blev det dock eftersom träffen var mellan 16.30 -22.30 och jag skulle vara på jobb idag kl.7.30, och jag var hemma 01.00 men det var det faktiskt värt. Får väl krypa till sängs lite tidigare idag.
En layout blev det faktiskt gjort och det var minsann inte igår men det var himla roligt. Bilden är tagen i augusti när svärmor fyllde år, en av de få tillfällena som kusinerna träffas så då gäller det att vara framme med kameran. Här ser ni en skymt av mina favoblommor. Kan tänka mig att allt jag gör nu kommer att dekoreras med dessa blommor;)

För några år sedan tipsade Pia på fd Jp hobby om en hemmagjord almanacka som hon gjort och då gjorde jag en egen variant på den. Men nu kände jag att den behövde förnyas så igår fick jag gjort januaris sida. Almanackan är gjord i excel och kan bytas ut för varje år som går. När alla sidorna är klara så sätter jag i en spiral med min Bia så det går att vända blad.
På tagen står vilka som fyller år och vilka datum. Tilda med paket tycker jag passar bra eftersom Sandra fyller 15 år i denna månad.

Ett kort till min brors svärmor blev det också men det visar jag när det närmar sig, hon fyller nämligen 70 år annars brukar inte vi gratulera men nu tycker jag att det är ett bra tillfälle.

Ha en god fortsättning på det nya året.
Många kramar Petra