söndag 22 augusti 2010

Kort med havstema

Snacka om att jag är ute i god tid. En kollega på jobbet går i pension i höst och eftersom jag inte vet hur min höst ser ut så har jag redan fixat kortet till henne. Hon tycker mycket om havet och att segla, jag hade ingen båt men jag gjorde kortet lite havsinspirerat.Denna gången har jag målat med distresser och med lite träning så ska jag nog också få till det.
Jag har svårt att få till skuggor men det kommer väl med tiden. På insidan är det tänkt att det ska stå något fint i de båda ramarna men jag tänkte att kollegerna får komma med någon idé och som sagt så är det ju ett litet tag till. På delen man fäller ut får alla våra namn plats.

Idag har jag laddat med en jogging/walkingtur längs stranden tillsammans med Sandra. Har lovat att vi ska göra detta två ggr per vecka, hmm hoppas att jag inte lovat för mycket, ska ju hinna spinna lite med;) Men jag behöver någon som sätter fart på mig, så det är bra. Nu är det middagsdax och imorgon bär det av till jobbet och det ska bli så roligt.

Ha en bra vecka.

Kram Petra

fredag 20 augusti 2010

Till en vän...

är detta kortet tänkt. Bara för att visa att jag tänker på henne ibland. Ibland känner jag att jag är för dålig på att höra av mig till mina vänner, tiden bara går.
Jag har använt en av mina nya Magnoliastämplar. Damen är målad med promarker på 300g akvarellpapper.
Idag har jag faktiskt inskaffat en vattenpensel i stl small så nu ska jag träna på mina distresser lite mer. Jag har varit på lite shopping idag, tänk att lite shopping kan få en att må så bra.
Nya Magnoliatidningen och massor med billigt papper och en helt underbar die paket från Nellie Snellen. Ni som håller koll förstår nog att jag varit en tur på Stämpelgården, kolla in diesen, de är inte bara fina utan riktigt billiga också. Funkar perfekt i min reva.

Vi får väl se hur mycket bloggande det blir för min del framöver. Börjar ju jobba på måndag efter 5 härliga veckors ledighet och på onsdag bär det av till Växjö, första träffen på min utbildning.
Ska bli så spännande och jag är verkligen laddad. Ska försöka att vara duktig och planera mitt pluggande så att jag får tid över till annat också. Tex träning, har idag (sista dagen) beställt ett allkort på Friskis så nu jäklar ska här spinnas i höst, hoppas jag. Har ju sponsrat dem förr så man vet ju aldrig men ambitionen finns iallafall och det är väl huvudsaken.

Många kramar Petra

torsdag 12 augusti 2010

Farewell Susanne

En tjej som heter Linnea ska börja göra skisser till Stämpelgården Stämpelgårdens blogg
och jag fastnade för den första skissen. Kanske att den passar bättre till en layout men nu skulle ju jag göra ett kort och det var himla roligt att tolka skissen.


En helt underbar tjej på mitt jobb som heter Susanne ska tyvärr sluta för att börja på en nyöppnad förskola, gissa om vi kommer att sakna henne. Jag tog på mig att göra ett kort och det blev i härligt lila färger som jag gillar så mycket.
Farewell Tilda är målad med promarker på 300g akvarell papper och det gick faktiskt riktigt bra. Har ju inte haft tid att träna på mina distresser så jag fick ta det säkra kortet;);)

Papper och dekorationer kommer från Stämpelgården och Magnolias butik. Idag känner jag mig på pysselhumör så jag hoppas kunna skapa lite mer med mina underbara stämplar från Bon Voyage kollektionen.

Kram Petra

.

onsdag 11 augusti 2010

Bröllop på gång...

Ja, nu är det bara några dagar kvar tills min älskade syster ska gifta sig. Länge har jag funderat och tänkt på vad jag skulle göra. Min första idé med en bröllopstårta la jag på is. Kanske till min kusins bröllop om en månad, vi får väl se.


Kortet gjorde jag som ett easelkort och jag har velat fram och tillbaka med mitt blomval och hur mycket blommor. Men nu är det färdigvelat, here comes:


Baksidan..... Tack Designette Annette för lånet av spellbindern den är så ljuvlig.

Från början skulle vi ge ett presentkort eftersom min syster och hennes blivande man hade svårt med önskningar och då ville jag lägga det i något speciellt. Denna kista hittade jag på Panduros outlet, ingen fröjd för ögat precis,


men eftersom att jag älskar att klä saker så skruvade jag bort alla beslagen och klädde kistan med papper som matchade kortet. En helt annan kista efter förvandlingen.
Svårast var att få pärlorna att bli jämna men men det är ju handgjort;) Kistan är gjord i trä och är väldigt stabil. Kanske de kan lägga sina bröllopskort i den eller något annat. För nu har de tu kommit på något de önskar sig så nu har vi fixat en present ändå.
Så här blev hela kitet, så nu gäller det bara att hitta presentpapper som matchar när vi ska slå in paketet.

Som ni säkert förstår så har jag portat min syster från denna sidan tills efter bröllopet och hon lovade att inte snoka;)

Nu ska jag ta mig tid att göra en helt underbar skiss som jag hittade på Stämpelgårdens blogg, kanske blir det en layout...det var längesedan.

Många kramar från Petra