tisdag 25 maj 2010

Romantik.....

för mig är blommor och fjärilar. Vi är väl inte så värst romantiska min man och jag men ibland händer det att vi går ut och äter en god bit mat på tu man hand. Här är vi på ett café i Luxembourg på vår semester för några år sedan. Ja barnen är med och det är Jerry som fotade oss. Tro det eller ej men jag fick beställa vad vi skulle ha på ringrostig franska men det gick bra och vi fick vad vi ville ha. För mig är detta en romantisk lo och Luxembourg är för mig också en romantisk stad så därför passade kortet in av flera anledningar. Just nu har Stämpelgårdens blogg en tävling där man ska skapa något romantiskt. Detta är alltså mitt bidrag

Nu är det dags att förbereda lite inför morgondagen. Då ska vi har vårfest med maskerad på min avdelning. Jag ska vara pirat och min kollega ska vara katt, och det blir roliga lekar och lite annat skoj. Barnen ska bla leta efter en skatt och jag har försökt att få till en skattkarta så vi får väl se om den fungerar. På eftermiddagen ska vi (barnen)sedan spela upp en Pippiteater för sina föräldrar och dagen avslutas sedan i parken med knytkalas. Vi får väl hoppas på fint väder.

Kram alla, Petra

söndag 23 maj 2010

Lugn och ro

Idag är det en lugn dag efter gårdagens fest. En mycket trevlig tillställning med god mat, ja vi gjorde inte annat än åt och drack kändes det som och trevligt sällskap hade vi också. Kolla in denna smörgåstårta, fantastiskt god.
Många fina bilder togs så nu ska jag bara beställa så jag kan scrappa lite lo:s för det har mest blivit kort den senaste tiden.

Här kommer ett kort som jag har skickat till min kusin, som ni säkert förstått så är denna Tilda min favoritstämpel, hon är bara så ljuvlig tycker jag.

Nu ska jag försöka att ta itu med en utmaning som Stämpelgårdens blogg
har, det handlar om romatisk stil så det blir en utmaning i sig för mig. Kanske att den kommer här senare idag, vem vet.
Ha en fortsatt trevlig söndag.
Kram Petra

fredag 21 maj 2010

I morgon bär det av till.....

Staffanstorp. Dock inte till Jpscrappen utan till min svägerska, Pernilla som fyller 40år.
Länge har jag funderat på vad vi ska ge men hon önskar sig presentkort vilket jag tycker är tråkigt att ge men så fick det bli och huvudsaken är ju att mottagaren blir nöjd. Kortet/lådan blev jag själv nöjd med. Hos Fru Fraenells rosa scrapdrömmar
hittade jag det perfekta kortet med en låda. Ni får scrolla längst ner för jag lyckades ju inte länka till rätt bild. Så är det, jag och datorer går inte så bra ihop.

Så det har jag pysslat med i veckan och så här blev det iallafall:

.




Lite mer dekorerat än vanligt och lite mer papper, jag blir vågligare och vågligare:) Lådan kunde dock blivit lite mer skräddarsydd men jag hade ju ingen mall så det fick bli på ett gehör.Ha nu en riktigt skön helg för det ska jag.

Kram Petra

måndag 17 maj 2010

Jp hobbys majutmaning

Jag brukar alltid göra jp hobbys JP Hobby: Utmaningar månadsutmaningar ganska snabbt men denna gången fick jag verkligen gnugga geniknölarna innan jag kom på vad jag skulle göra. Caroline håller i denna utmaningen och då är det som vanligt alltid lite klurigt och det gillar jag. Mors dag är temat MEN man fick inte göra kort eller layouter. Det skulle vara något som finns framme och är synligt året om.

Jag gjorde en förvaring till glasunderlägg och underläggen klädde jag i härliga färger som min mamma gillar. Denna kan stå framme och är flyttbar till ett annat rum om man så önskar.

Jag klädde en liten canvas ram stl. 10x10 som legat i gömmorna länge och jag hittade även underlägg i form av hjärtan.





Färdig att använda, framifrån

Underläggen, båda sidor är klädda i olika men matchande papper så man kan variera sig.

Dekorerad även runt om.

Idag har jag varit hemma från jobb med en förkylning som har satt sig framförallt i ögonen.
De rinner och kliar men det känns som att jag är på bättringsvägen så på onsdag blir det nog till att jobba igen. Därför passade jag på att pyssla mellan varven idag och denna vecka blir det mycket pysslande, två födelsedagar på lördag och ett beställningskort. men det är bara roligt.

Ha det så bra alla.
Kram Petra



söndag 9 maj 2010

Ännu en underbar lördag....

på stämpelgårdens scrappträff. Jag hade ju tur och fick en återbudsplats så min lördag blev full av skapande och mycket trevligt sällskap. Man får inspiration till tusen, god mat och många nya goa vänner som delar med sig av tips och ideer. Synd bara att tiden går så fort. Kan det bli bättre? Jaaaa för när jag kom hem så hade mannen fixat en god middag med vin.

Det som är så roligt är att man får tre utmaningar (om man vill och det vill man ju:) och de är olika kluriga.

Första utmaningen gick ut på att härmas men man fick inte använda samma färger jag valde såklart lila, Pia har gjort detta kort som ni hittar här Stämpelgårdens blogg ni får scrolla ner tills det kommer ett allahjärtans dag kort för jag lyckades inte länka direkt till kortet Tilda med pilbåge.
.

Här skulle vi göra z-kort, så roligt att det nog kommer att bli lite sådana framöver och man sulle dessutom använda sig av ett ordspråk.

Framsidan.
Insidan
Stående Detta kortet är till min kusin och skissen är veckans skiss hos Stämpelgårdens blogg » Skisser
.

Min pappa fyllde år i veckan och idag ska vi fira honom. Skulle ha gjort kortet igår men kände inte att det passade in på utmaningarna men jag gjorde ett z-kort för det var så himla roligt

Framsidan, och texten har jag sett hos Viddan
på ett golfkort som hon gjorde för ganska längesedan men jag tyckte den var så fyndig.

Insidan

Detta blev ett väldigt långt inlägg, sorry. Nu ska vi snart till pappa och grilla?! Ja vi får väl se om det blir någon grill men trevligt ska det bli iallafall. Sköt om er.

Kram Petra

söndag 2 maj 2010

Piratjympa

Det var ett tag sedan, men det har varit full rulle här och jag har varit stendöd när jag kommit hem efter jobb. Kanske är det värmen eller all frisk luft som jag får om dagarna.
Jag kommer ju inte riktigt överrens med mina piratstämplar så nu har jag provat igen och denna gången hade jag faktiskt ett projekt på gång. Vi ska åka med "våra" barn på piratjympa med friskis och svettis och det ska bli så roligt. Jag har gjort en lo som ska hänga i vår hall på jobb och jag blev nöjd om man bortser från målningen då. Hoppas att mina kolleger också blir det för de vet inget än.

Bilden har jag klippt ut från friskis senast tidning. Har funderat på om jympa stavas med g eller j. Vet ju att gymnastik stavas med g, men jag gick efter stavningen i texten till bilden. Ska bli spännande att få klä ut sig till pirat. Nu blir det till att laga lite mat och sen ska jag inta soffan. Denna veckan blir det full rulle igen.

Måndag-vårruset och för första gången blir jag tvungen att gå:( Mitt knä har inte mått så bra sedan jag trillade med cykeln och jag har faktiskt bokat tid till doktorn.

Tisdag-slutar tidigt men har medarbetarsamtal och det brukar som alltid dra ut på tiden för att det finns så mycket som man vill säga till chefen och det är inte mindre denna gången, ja hon är ganska snackig också.

Onsdag-utflykt med jobb och arbetar länge18.30.

Torsdag- slutar tidigt och ännu inget bokat

Fredag-jag ska gå ut med jobbet och bowla och äta, roligt.

Lördag-scrapträff på stämpelgården

Söndag-kalas hos min pappa.

Ja det var väl allt om inget annat dyker upp:)

Kram Petra