tisdag 30 mars 2010

3D utmaning

Hallå mina vänner.

Nu är jag igång och jobbar igen men efter gårdagen var jag rent hes efter allt pratande på jobb.
Idag har det varit lite bättre.

När jag var på scrappträff i helgen så blev jag inspirerad av en tjej som heter Anette, hon gjorde en superfin korg och nu har jag försökt mig på en sådan som jag har laddat upp till en 3D utmaning på Jp hobbys vårrus troligen det sista jag han med där för imorgon är det sista dagen.

Korgen var himla rolig att gör och perfekt för att fylla med något mumsigt när man ska besöka någon.

Som vanligt sparsamt dekorerad men Magnoliorna gör hela korgen tycker jag.

Tur att jag har sovmorgon för nu känns det som om jag är uppe på övertid. Hihi. Sov gott och ha det så bra.

Kram Petra

lördag 27 mars 2010

Idag har jag varit.......

på scrapträff hos Stämpelgården. Så trevligt det var, lite kända ansikten och lite nya bekantskaper. Efter en hel veckas vila med halsfluss behövde jag verkligen detta. Lite hostande blev det men jag smittar ju inte längre. Påsken var temat och lite gult och grönt blev det skapat.

Ett stort GRATTIS till Lena och Louise som röstades fram idag som vinnare. Helt fantastiska skapelser som ni gjorde tjejer.
Jag gjorde också lite skapelser först ut är ett kort i gult och grönt inte helt enkelt men jag blev nöjd, det blev ett easelkort i äggform, mina älskade Magnolior fick så klart vara med.
Sedan gjorde jag ett kort efter en skiss och det blev helt i grönt med en massa bling, min nya giv:).

Mitt tredje alster kommer inte att synas här men kanske på Jp:s vårrus, det har med bröllop att göra. Undrar vem det kan vara till:)

Kanske att jag ska ta en tur till Helsingborg i morgon, ska försöka att övertala mannen. Det är ju som bekant mässa där och jag känner hur det drar i shoppingtarmen trots att jag fått shoppa i två dagar redan. Men sån är jag, det är bara att erkänna att en av mina största brister är....konsten att spara. Jag lever nu efter måttot att jag lever nu, varför inte unna mig när jag kan. Vem vet hur länge man lever. Vi har ju nyligen fått känna av att livet har ett slut och tyvärr ibland alldeles för tidigt. Därför...LEV NU!!

Kram till er alla .
Petra

onsdag 24 mars 2010

Jag har blivit inspirerad.....

av Louise och Lena. De har gjort jättefina kort och ägg nu till påsk. Tyvärr har jag inte varit och handlat några ägg att dekorera. Titta in till Lena och se hennes påskägg, vem skulle inte vilja ha sådana fina påskägg?

Trodde ju att jag hade ett virus men det var faktiskt halsfluss så jag får vänta tills jag inte smittar längre och orkar med affärer. Jag har inte haft halsfluss sedan jag var liten men nu var det väl min tur, jag menar otur att få det. Hoppas att familjen klarar sig.
Men lite ork har jag haft idag och jag har gjort ett easel påskägg, såg detta hos Louise men mitt blev stående för att jag ville hitta min egen variant.

Mycket spets blev det. Jag som aldrig tidigare varit så mycket för sånt lull-lull, bara älskar det nu. Tänk vad man kan ändra sig.

Sedan har jag har gjort klart ett kort som har legat ett tag. Visste inte riktigt hur jag skulle dekorera det, det blev enkelt men jag provar mig fram med lite blommor och visst är bladen helt underbara, Magnolias.

Det heter crisscross kort och det finns en bra mall hos Louise.


Insidan - vet vem som ska få det men visar inte det här.

Nu är det dags för lite mat och sedan blir det till att slappa. Idag fick jag förresten tid för min prövning i samhäll, 20/4 så nu får jag ta mig i kragen och börja plugga, örk.
Positivtet det ska jag skaffa mig:)
Kram Petra

lördag 20 mars 2010

Sandra gör kort....

Host, host....ungefär så låter jag just nu. Det är sällan jag blir sjuk men nu har jag åkt på nåt virus. Ont i halsen har jag och det känns som om jag vill sova mest hela tiden.

Sandra har gjort ett kort idag som jag tycker är helt underbart. Det är till hennes kusin Emma som har fyllt år.
Idag är det dags för kalas men tyvärr får jag stanna hemma. Kanske blir det fler kort, för idag har hon bara målat magnoliamotiv och det är så roligt att se för det var ju längesedan hon pysslade.

Kanske beror det på att datorn har flyttat ut ur hennes rum? Det som är roligt är att hon är mycket mer vågad med sitt pappersval och med vilka färger hon väljer när hon målar.
Något annat roligt är att jag har blivit ägare till min första spellbinder, Sandra gillar också den.
Jag stod och valde på två olika men i samråd med Sandra så blev det denna, se kortet. Sandra har redan använt den mer än jag men när jag känner mig bättre så ska jag nog komma ikapp.
Ha en fortsatt trevlig lördag.
Kram Petra

måndag 15 mars 2010

Nu finns det.....

ingen återvändo. Nu har jag betalat en prövningsavgift för att höja mitt betyg i samhäll A till ett G. När jag var yngre så trodde väl inte jag att jag skulle läsa vidare och vem brydde sig om samhäll och matte, sådana tråkiga ämnen. Attans att jag inte skärpte mig då.
Förra året när jag sökte till högskolan hade jag arbetat för kort tid, i år är kravet speciellt samhäll A vilket betyder att inte jag kan komma in med min 2:a. Min enda chans är ett G. Så nu ska jag läsa samhäll A i en månad och sedan göra en prövning. Tur att min man peppar mig och är mer positiv än jag till detta men det är enda chansen om jag vill ha möjlighet att komma in i år. Annars måste jag vänta ett helt år till, så jag chansar. Sen får jag väl peppa mig själv att jag kan fixa detta. Vad ska jag då läsa...lärarutbildningen i Växjö på distans. Jag skulle bli så glad om det går vägen så det är bara att hålla tummarna och så blir det lite mindre scrapptid framöver:(
Men något måsta jag ju offra.
Natti natti.
Kram Petra

lördag 13 mars 2010

Lyckliga jag......

Inte nog med att jag har varit på en mycket trevlig scrapträff på Stämpelgården idag, min första men inte sista. Jag har fått mina underbara magnolia påskstämplar och dessutom hade jag turen att komma hem med två priser. Ja.... det är helt otroligt men jag vann faktiskt två av tre utmaningar, så glad jag blir. Synd att du var tvungen att gå Nanna annars hade nog knippit hem några vinster med dina fantastiska layouter.

Till två av utmaningarna skulle man använda sig av skisser men som vanligt så är denne olsson lite trög eller har för bråttom, inte vet jag men jag trodde bara att det var två utmaningar så därför har två lo:s likheter i upplägget. Samma skiss är använd till båda men jag har vänt på den till den ena lo:n. Tur att min bänkkompis Nanna upptäckte mitt fel.

Första skissutmaningen är skapad av Monica den var rolig att jobba efter. Jag och min syster på min 40 års dag.
Andra skissen som är den tredje utmaningen är gjord av Diana. Här är Jerry och Sandra tillsammans med Hoffman i farmors koloni.
Tillsist en lo som jag har gjort till min mamma. Här är hon tillsammans med sin älskade syster som tyvärr inte finns med oss längre. Här var utmaningen att blått skulle dominera plus att man var tvungen att ha någon form av spets. Tur att det fanns till försäljning då denna frun inte hade det i sin ägo.
Mina priser.....efter denna träffen kommer det nog att bli fler lo:s och kort med spets. Det var så roligt och blir faktiskt fint. Tur att man ibland blir "tvingad" att prova nya saker.

De vita blommorna kommer att passa superbra till ett kort som jag började på för några veckor sedan. Tittade in till Louise (se i sidebaren) och hittade ett tips på ett crisscross kort. Men det har blivit liggande men nu ska jag ta tag i det och göra det färdigt.

Nu är det dags för melodifestival hemma hos mig eller iallfall på min tv. Hoppas att Peter Jöback vinner.

Kram Petra

fredag 12 mars 2010

Pang sa det....

Igår och idag är det lite lugnt på skapande fronten. Måste vara i form :) tills imorgon
för då ska jag på scrapträff och det ska bli så roligt. Det var ju ett tag sedan.

Igår när denne frun skulle till jobbet så trodde ju inte jag att det var halt utan att
det hade regnat. Så jag tog cykeln men jag kom inte så långt förrän jag låg i backen.
Det var en mycket obehaglig upplevelse men det gick ganska bra. Fick hjälp av en kille som precis skulle iväg med bilen. Han blev nog lika chockad som jag. Ett stort blåmärke
på ena benet och skrapsår, har nog aldrig haft ett sådant stort märke förr och vänster arm och hand fick sig också en smäll. Första tanken var att jag inte skulle till jobb men när jag ringer dit och hör att en annan kollega också trillat och åkt till doktorn så var det bara att ta sig dit med bilen. Det var ju redan lite kaos pga sjukdomar och ont om vikarier. Och hade jag inte gått dit så hade jag bara funderat på hur de har det på jobb och även om jag är lite mörbultad så är jag ju inte döende tack och lov. Så en styck cykelhjälm kommer nu att inhandlas. Bättre sent än aldrig. Barnen på jobb tycker att jag ska ha en rosa. Vi får väl se vad det blir.
Nu ska jag synda och äta lite ostbågar eller som en del säger ostkrokar :)
Kram Petra

söndag 7 mars 2010

Det kommer mera......

Jag bara älskar vårruset. Man kan sitta hemma i lugn och ro samtidigt som adrenalinet stiger och för själen så gör detta vårrus stor nytta. Jag blir inte ens svettig. Är du inte med? Bli genast medlem och bli inspirerad av alla alster som skapas. Här har det skapats lite till idag.

Först ett kort som skulle ha ett trädgårdstema, min underbara Tilda och en vattenkanna.

Sedan blev det en lo som man skulle använda papper ur kitet och lon skulle vara cirkelformad. Lite för mönstrat papper men när jag redan klippt alla uddarna på pappert så fick det bli detta pappert. Det var svårt att få en synlig titel och jag provade med olika färger och tillslut blev den så här. Bilderna på mina barn är så fina och jag kan inte fatta att de är så stora nu. Det är 13½ år sedan de togs, suck.


Näe...nu får väl jag gå och sova lite, imorgon är en annan dag.

Kram Petra

lördag 6 mars 2010

Två utmaningar till

Ikväll så har jag blivit klar med två utmaningar till jp hobbys vårrus. Det är så roligt att jag knappt kan sluta när jag väl kommit igång. Först ut en sifferutmaning, man skulle välja ett antal siffror och sedan använda sig av det antalet dekorationer etc.

Min lista:

1 knapp
2 blommor
3 mönstrade papper från kitet
4 blad
5 bokstäver i titel
6 cm band till blommor
7 duttar av pearlmaker
8 hjärtan

Sedan kommer en titelutmaning, man fick välja på då/nu eller före/efter.
Jag valde då och nu
Detta var också en kitutmaning och man skulle använda sig av graphic 45 paper. Sedan har jag använt bokstäver, overlay och brad från kitet. Jag har lagt till röd och blå cs.
Nu är det nog dags för sängen. Frågan är bara om jag kan somna...sonen är ute ikväll på en konsert. Så det är ingen som vet när han dyker upp. Kanske kommer det fler utmaningar imorgon, vem vet.
Kram Petra

torsdag 4 mars 2010

Min familj

Så har jag då gjort första bidraget till vårruset. Fick tänka lite hur jag skulle utforma det.

Det skulle vara en presentation av familjen. Jag har gjort en hängande variant som jag just nu har hängt upp i hallen. Christina som hade hand om denna utmaning hade gjort en stående variant. Kolla gärna på forumet, länk finns i sidebaren. På min del tänkte jag att alla knapparna skulle representera allt som jag älskar i pysselväg och det är mycket. Resten av familjen fick en del av de som de gillar mest, Sandra skulle kanske haft lite smink på sin men det fanns inte bland scrappprylarna. Med tanke på längden så blev bilden inte så bra. Men men.

Det var himla roligt att komma igång, så nu gnuggar jag geniknölarna till nästa bidrag.
Ha det så bra.
Kram Petra