lördag 30 januari 2010

En lycklig vinnare

Hejsan.


Så var jag hemma igen efter en mycket trevlig dag hos Pia på Jphobby. Huset fullt, över 40 glada scrappare var där. Det fanns lite olika utmaningar och jag deltog i alla :)

Den lo som jag blev mest nöjd med kommer här. Jag gillar de rosa papprerna från pink paisley.

Det fanns både röstning och lottning bland utmaningarna och jag blev lycklig vinnare på delad plats om jag kommer ihåg rätt för en av mina lo, och det var röstning, unbelievable. Tack alla ni som röstade på mig.
Jag gillar scrappa Jerry i lila papper, vet inte varför det bara blir så. Det är inte den första och säkert inte den sista heller. Skissen har Christina gjort och man skulle använda något av orden : Jag/du är/har

Jag gjorde en läcker lo på mannen också men har lovat att inte visa den men på måndag kommer nästa recept, det blev klart idag. Härligt att vara ute i god tid.Hihihi.
Ha det så bra.

Kramar från Petra

fredag 29 januari 2010

Dopkort

Hejsan.

Ett löfte som jag har är att jag ska vara mer ute i god tid. Det kan man säga att jag är här.
Den 27 februari så ska vi på dop och tro det eller ej men jag har redan gjort kortet.
Såg ett sådant här kort hos min vän Lena (Viddan) och blev så inspirerad. Kolla hennes blogg, mycket fina saker hittar ni där. Så här blev mitt kort, tri-shutter kallas modellen.


Nu är det dags att packa väskorna för imorgon bär det av till Jp hobby i Staffanstorp för det är dags för invigning och scrapträff. Det ska bli mycket roligt.

Kram Petra

måndag 25 januari 2010

Veckans recept

Hejsan.
Än så länge är det väl ganska bra, men morgondagen lär inte bli lika bra men life goes on. Det är bara att ta vara på varje dag. Umgås och höra av sig till nära och kära. Tänk att någon kär ska behöva gå bort för att man ska inse att livet inte varar för evigt. Jag skulle kunna skriva en hel bok bara för att få ut alla tankar jag får men det ska jag inte tråka ut er med nu.

Jag ska bjuda på ett recept istället. Har länge tänkt att göra en recept bok med våra favoritrecept men allt tar ju sin tid. Men nu har jag iallfall kommit igång och gett mig själv i uppdrag att göra ett recept i veckan. Hmmm vi får väl se men det är iallfall ambitionen. Först ut är Basilikadoftande tomatpaj.

Skissen som jag har utgått ifrån är det Christina som har gjort. Den fanns med som en utmaning på Jphobbys oktoberfestival. Jag gillar denna skissen så nästan alla recepten kommer utgå från denna skiss. Kolla hennes blogg med många fina skapelser och ideér, finns länk i sidebaren. Ha det så bra alla.

Vi hörs, kram Petra

lördag 23 januari 2010

Grattiskort

Hejsan.


Tänkte visa två grattiskort. Sandras kort gjorde jag innan jag provat att göra easelkort annars hade det blivit ett sådant.


Men till Emma blev det ett easelkort i härligt orange, vårens färg sägs det. Visst är easelkorten läckra, lite roligt att ha stående framme. Grattis Emma, idag är det ju faktiskt din födelsedag.

Mina kort är gjorda med lite dekorationer, känner att jag måste träna på att dekorera dem lite mera. När man surfar runt och ser alla härliga kort så tänker jag att så ska jag göra men när jag sedan sitter där så går det inte riktigt. Men men övning ger färdighet.

Ha det så bra.
Kramar Petra

tisdag 19 januari 2010

Tänker på er....

Hejsan

Har tänkt att jag skulle göra ett `tänker på er kort` men inte riktigt vetat hur jag skulle få till det. Igår hittade jag ett underbart kort på http://www.stampelgarden.se/ bloggen, easelkort kallas det.
Det fanns en mycket bra mall att gå efter. Sagt och gjort här kommer det. Det finns en dikt som inte syns eftersom min enda matchande stämpel var ljusblå, i verkligheten syns den.

¤Kom ihåg gårdagen, dröm om imorgon men lev idag¤


Från sidan.
Framifrån

Fler kort med denna mallen kommer det absolut att bli. Sov gott

Kram Petra

måndag 18 januari 2010

Yellow tremolo

Hej alla.
Det var ju ett tag sedan. Men här har det hänt en del. En nära släkting har tyvärr gått bort alldeles för tidigt och sedan har det varit lite "sjukdomar" och där emellan har Sandra fyllt år.
Det kalaset fick tyvärr ställas in pga mig, drog på mig lite magsjuka från jobbet.
Så för att lätta upp tillvaron så tänkte jag bjuda på Yellow tremolo - Jerrys, Puttes och Cleos band. Gänget har hållit på ett tag nu och innan jul så spelade de in en demo som ni hittar på
www.myspace.com/yellowtremolo lyssna och njut.

Kram Petra

söndag 3 januari 2010

Nytt år och nya utmaningar

Tänk vad tiden flyger iväg....imorgon bär det av till jobbet igen efter två "lediga" veckor.
Jp hobby( http://www.jphobby.se/ kolla bloggen/utmaningar) har en dubbelutmaning nu i januari och eftersom jag har lovat mig själv att planera bättre och vara ute i god tid så passade denna utmaningen bra. Först ut är mitt löfte till mig själv.













Sedan skulle man göra en topp tiolista över sina alster. Här kommer min lista:
10. En altrad näsdukslåda. Det har blivit några stycken men denna var min första.
9. En presentkorg till midsommar
8. En monokrom bild i gult med ett helt underbart foto som gör hela lo:n tycker jag 7. Mitt första kort färglagt med faber castells färgpennor
6. Ett grattiskort till mamma
5. Cykeltur på ven, min första lo som jag har använt symaskin på.
4. Sandra allätaren
3. Jerry, en blivande musiker? Denna vann jag med i en månadsutmaning på Jp. Det var lottdragning men i allafall.
2. Här är en del av mitt liv. En utmaning på Jps oktoberfestival och denna vann jag pris för och då var det röstning. Gissa om jag blev glad. Jag laddar inte upp alla sidor men de finns här på bloggen att beskåda.
1. Sandras sommarjobb, härlig sommarlo med jordgubbstyg.

Ja det var mina tio favoriter. Jag har faktiskt en favorit till men den är inte scrappad men man kan faktiskt säga att den är altrad. En födelsedagsstol till jobbet, himla rolig att göra och uppskattad att sitta på. Ska bli lite duktigare på att fota mina alster och scanna mina kort, men ibland är det bråttom och då glömmer jag det. Men jag ska ju som sagt planera bättre i år och då löser ju det sig.
Ha det så bra.
Kram Petra