tisdag 20 oktober 2009

Grattis Jenny

Just nu håller jag mest till på Jp hobbys forum/oktoberfestivalen.
Så roligt och inspirerande och utmanande. Men jag har faktiskt gjort ett kort som inte är en utmaning därifrån. Min kusin har fått en liten flicka och inspirationen till kortet hittade jag hos Christinas scrapkammare.
Grattis Jenny och Christoffer till er lilla tjej.

Ha det så bra .
Kram Petra

tisdag 13 oktober 2009

Världens minsta julkort?

Ja det kan man undra men litet är det iallafall.
I Jp hobbys veckoutmaning så skulle man göra ett annorlunda julkort
och det fick inte vara fyrkantigt (kvadratiskt, ja jag vet:))
Jag köpte för ett tag sedan en ny dies som ser ut som en snögubbe och så blev kortet.













Man kan fälla ihop en "fot" för att få ner det i ett kuvert och sedan är det bara att sätta fast "foten" i ett fotohörn på baksidan.

Nu är det dags för lite fler utmaningar.
Kram Petra

söndag 11 oktober 2009

Hejs svejs i scraptagen

Ja just nu så blir det mest scrappande. Fast lite städande har jag hunnit med. Framför allt vårt matbord som vi inte har kunnat använda den senaste tiden. Skärpning, Petra. Ja ja, så jag ska försöka att flytta tangentbordet så att jag kan pyssla vid mitt lilla skrivbord. Inte för att det stört någon annan i familjen, de äter med glädje i vardagsrummet.

För att ha bättre ordning så har jag scrappat en förvaring till min mest användbara saker när jag scrappar. Man hittar ju aldrig saxen och tejpen bland alla papper och annat grejs. En av veckoutmaningarna hos Jp hobby är att man ska göra något nytt/användbart av toarullar. Här är mitt objekt som jag faktiskt blev ganska nöjd med.














Nu ska bara denna Olsson se till att sätta tillbaka grejerna när hon använt dem:)
Dags att forstätta med fler veckoutmaningar. Helgen går ju så himla fort, man tror ju att man ska hinna hur mycket som helst men ack.
Ha det så bra.
Kram Petra

onsdag 7 oktober 2009

Brevlåda

Hejsan svejsan
Gissa vem som vann bowlingen i lördags? Moi. Ganska överraskad faktiskt för mannen brukar vara en fena på bowling. Kanske var det för att det var min lyckolördag, hihi. Det var i och för sig bara med en pinne men ändå.

Just nu är det fulle rulle på de grå cellerna, många utmaningar på Jp hobbys oktoberfestival och jag vill ju försöka göra så många som möjligt för utmaningens skull. Julpost är en del av en kitutmaning och här kommer era julkort att hamna när skickar dem till oss:)
Här fick man använda det material som följde med plus stämplar, färgpennor/pennor ,chalk och glitter.
Så här fick man verkligen tänka.
Några saker till ska tillhöra kitet men just nu spinner jag på ideér till en veckoutmaning som är sista dagen imorgon för att vara med på. Tur att jag slutar tidigt imorgon.
Nu är det dags att sova lite.
Kram Petra

lördag 3 oktober 2009

Halloweenutmaning

Tjenamoss
Idag är en lyckodag....först var jag på jphobby och köpte min bia plus lite annat. Jag hade ju vinst pengar att handla för,tjoho. När jag kom hem så fortsatte jag med Tinas halloween utmaning på Jp hobbys oktoberfestival. Tre saker skulle man göra, här kommer mina, först ett inbjudningskort till halloween.













Sen kommer en lo på min man, kortet är från förra halloweenfesten.













Sist ut är en presentask:








Och nu ska jag göra mig klar för att umgås med familjen. Vi ska bowla och äta tacobuffé. Mumsfilibaba.
Imorgon blir det mer scrapp.Kram Petra

















torsdag 1 oktober 2009

Jag vann!!


Äntligen blev det min tur att vinna en utmaning hos Jp hobbys månadsutmaning. Text var utmaningen, texten skulle dominera och jag gjorde en lo på Jerry (har visat den innan) och här kommer den igen. (Faktiskt ett väldigt bra foto på sonen om jag får säga det själv.)

Även om det var lottdragning så blir man ju så lycklig när man har tur.
Jp hobby nyöppnar ju på lördag 3/10 och gissa vem som hänger på låset kl.11. Gissa vem som ska bli ägare till en bia?! Sen ska det bli många härliga små album. På Jp:s oktoberfestival finns det två utmaningar med just album så visst är det lägligt att skaffa bian nu. Det visste jag ju inte när jag beställde den men jag har länge velat ha en, ända sen jag fick den demad på Jp:s scrapmara i maj. Hoppas att jag hinner prova den på lördag innan mannen ska dra iväg med oss för att spela bowling och äta tacobuffé. Passande för matglada olsson´s. Kanske blir det några bra bilder att scrappa sedan. Kanske någon gör en riktig four bagger:) hihi.
Börjar tidigt imorgon och jobbar länge, så sov gott för det ska jag.
Kram Petra