fredag 31 juli 2009

Symaskinsrally

Halloj i stugan.
Något scrapande blir det inte för tillfället, har shoppat fina saker hos Jp hobby och några helt underbara magnoliapapper hos stämpelgården men lusten till min symaskin/er har tagit över. Idag var jag med min syster på stoff och stil, himla roligt. Hem kom jag med tyg till en tunika.

Kunde inte vänta utan ikväll har jag knåpat ihop en lila tunika, några svordommar blev det men det blev bra tillslut. Typiskt att maskinen ska klydda just när man syr dekorsömmar som syns. Men men är det hemmasytt så är det. Så nu blir det nog en ny tur till stoff och stil imorgon. Gäller att passa på när man har ångan uppe och pengar i plånboken. Sov gott.

Kram Petra

söndag 26 juli 2009

Födelsedagsstol

Hej igen.

Ibland går det undan när det är roligt och det är sååååå längesedan jag gjorde något till jobb och fick utlopp för glädjen att sy och skapa.

Mina barn är ju större nu och vill inte ha något sådant pyssel.
Här kommer födelsedagsstolen , får väl hoppas att kollegorna tycker att den är ok. Jag blev nöjd, säkert de som ska sitta på den också:)Lite klydigt var det med velouren för den ville "krypa" hela tiden. Tyget till sitsen tycker jag passar bra efter som vi har mycket med hav och vattendjur hos oss. När jag ändå hade maskinen framme så sydde jag en liten sagopåse till vår saga om rödluvan och vargen. Hit ska de få flytta om en vecka just nu bor de i en liten låda.

Jaha då får man väl plocka fram inneskor, regnställ och gummistövlar för imorgon bär det av till jobb. Ha det så bra och njut ni som är lediga lite till.

Kram Petra

"Raid" på lagret

Hallojsan.
Idag har jag påbörjat tömningen av ett av "Ikeas lager", dvs min källare. Har två förråd och eftersom jag älskar att shoppa och göra om hemma så förstår ni nog hur det ser ut därnere. Varje år på semestern brukar jag köra en "raid" (wow-ord) men oftast så hamnar det på tippen men idag
stod jag på loppis med svärfar och blev faktiskt av med en hel del. Känns som att jag fått blodad tand, kanske att jag ska ställa mig på drottningtorget på söndag med resten, vi får väl se i vilken form jag är när det närmar sig. Börjar ju jobba imorgon efter 5 underbara veckor, faktiskt så har längtat lite till jobb nu sista veckan. Jag är ju ordentligt utvilad och jag börjar så smått klättra på väggarna. Ska bli skönt att komma igång igen.
Vi bytade ju ut våra stolar för ett tag sedan och jag sparade en. Äntligen ska jag få göra en födelsedagsstol till jobb. Har länge velat göra det men inte haft någon bra stol. Fick rota lite i tyglagret (jag har många lager )och hittade ett tyg som nog passar bra. Kanske syns resultatet här lite senare. Ha det bäst.
Kram Petra

tisdag 21 juli 2009

Ordning bland diesen

Halloj.

Jag hade ju planerat att köra längs vägkanten idag och leta övningskörningsskyltar efter ett tips från Lena:) Jag har ju länge velat ha ordning bland mina cookie cutters. Men barnen ville upp i stan en sväng och så blev det men jag lyckades lura in dem på Panduro. Där hittade jag magnettejp.
Nu började mina grå celler att arbeta.... tänk om jag kunde använda mig av den? Sagt och gjort, jag chansade ( i värsta fall kunde jag ha nytta av den på jobbet) och resultatet blev jag mycket nöjd med.
Jag tog lite kraftigare papper och limmade på cardstock. Eftersom limmet på tejpen var lite för klent så satte jag dubbelhäftande tejp först och sedan magnettejpen.
Voila! Bara att sätta dit diesen. Sedan var jag ju tvungen att altra en låda att förvara dem i. Så här blev slutresultatet:

Jag gjorde små taggar där jag skrev vad som finns på varje blad. Jag blev mycket nöjd med min lilla låda och det bästa är att den rymmer många fler när det blir aktuellt. Just nu har jag mest stämplar på hjärnan. Hörs snart igen. Godnatt, Petra

söndag 19 juli 2009

God Juli ;)

God morgon och god juli på er. Årets första julkort är gjort och nu har mannen fixat scannern. Tack!! Kunde inte låta bli när jag fick hem denna underbara stämpel. Varför vänta, man kan ju göra några kort då och då och vips så är man färdig. Det är ju alltid bra att ha ambitioner sen får vi väl se hur det blir med den saken.

På skogstokigas blogg fick jag tipset att man kan ha öppningen på kortet nedåt. Då syns motivet lite bättre när man ställer kortet. Bra idé. Nu får man väl fortsätta med bestyren här hemma, vi har ju en födelsedagsgris som bestämt sig för att inte ha något kalas, men något skoj blir det nog. Grattis!!

Kram Petra

fredag 17 juli 2009

Överskottsenergi

Flitens lampa lyser här. Här produceras det kort efter kort. Vet inte riktigt var energin kom i från. Kanske var det min nya pysselhörna eller också var det efter att jag fick min leverans av stämplar från skogstokiga. Läste på Lenas blogg om dessa stämplar, Lena hade gjort ett jättefint kort. Stämplarna är helt underbara, lätta att måla när man som jag inte är bäst på att måla. Svårt att välja bara, man skulle vilja ha nästan allihopa.

Här kommer några av mina kort, tyvärr så bråkar scannern så mitt första julkort får tyvärr vänta tills mannen fixat problemet. Ja du hörde rätt, jag har inte fått solsting men när jag fick hem julstämpeln var jag ju tvungen att prova den och varför vänta tills november med att göra julkort? Bättre att börja tidigit så blir det mindre stressigt.
Detta kort är till en man som älskar kräftor, kanske för att han är född i kräftans tecken.
Blåklockan bus som grattiskort till min morbror, något försenat.

Detta kort har inte fått någon text ännu, men det öppnas på mitten, blåklockan är bara klistrad i ena sidan.

Nu kommer det några magnoliakort där jag har provat att maska.Detta kortet är till min kära syster och hennes kille. Jag har varit för snål för att köpa en kameraväska till min kamera så den har förvarats i en sminkpåse och där har jag också haft extra batterier och det har fungerat i 1½ år men när vi i tisdags skulle åka till Ven så gick displayen sönder på min kamera. Helt förtvilad blev jag men alla bilder som jag tog utan att veta hur de blev var faktiskt ok. Hursomhelst så fick jag en digitalkamera av dem som de inte använde. Jättefin!!! Hur kan man ta emot den med gott samvete? Jo nu fick jag ge bort min cuttlebug till min syster utan att hon kände att hon inte kunde ta emot den. Bytt, bytt. Stort tack!!


Tillsist kommer det ett kort till min svärmor som snart fyller år. Bra att vara ute i god tid. Ha det så bra. Nu är det dags för jordgubbar och glass.Kram Petra

måndag 13 juli 2009

Full rulle på hemmafronten

Ja nog har det varit fullt upp. Jag älskar att möblera om och handla nytt, men ibland bromsas jag. Men denna gången var det faktiskt mannen som drog iväg mej till en massa möbelaffärer. Hem kom vi med både nya stolar och nya lampor till vårt matrum. Jag blev så glad och fick sådan inspiration till att göra om och möblera om lite i matrummet. Jag gick ner till ikeas lager i källaren :) om hämtade en bordsskiva och gjorde om min pysselhörna. Lite mindre bordsyta men det blev så mycket bättre. Den gamla bordsskivan hamnade på lagret för framtida ändamål.

Köpte en ny stämpel i fredags iform av en picknickfilt så just nu håller jag på färglägger lite motiv till kort. Har äntligen provat på att maska och det gick ganska bra, var ju längesedan jag var på stämpelkursen hos jp hobby. Så mitt minne är nog ändå ganska bra. Syns och hörs snart igen.

Kram Petra

fredag 10 juli 2009

Jp hobbys utmaning i juli

Tjo ho allihopa.

Ja nu syns det vem som har semester. Det brukar ju som bekant inte vara så bra väder när Olssons har semester. Men man får mycket gjort hemma och vi hade faktiskt några helt underbara dagar i Stockholm med sol och bad. Idag har det bara scrappats och jag passade på att göra juli månads utmaning hos http://www.jphobby.se/ (kika på bloggen). Man ska scrappa något som är sommar för dig och man får inte använda sig av foton. För mig är det jordgubbar som är sommar och i år har det dessutom kommit ett choklad med jordgubbar i. Kan det bli bättre, helt underbart gott.

Jag får nog lära mig att redigera mina bilder lite, denna blev ju inte så bra. Det är bara så tråkigt, jag vill ju att det ska gå snabbt och lätt. Ha det nu så bra.

Kram Petra