måndag 29 juni 2009

Scrappa är livet

Hej och hå.
Skulle ju lagt in kortet som jag skickade till en av mina bästa vänner när hon fyllde år, men nu i semestertider är det ju fullt upp. Tidigare var Susanne ganska glad för grodor och det tänkte jag på när jag gjorde kortet. Här kommer det:
Igår var jag på en supertrevlig scrapträff. Jag var mycket produktiv, kanske berodde det på trevligt sällskap och mycket god mat. Varmt var det iallafall men på eftermiddagen lyckades jag få en "fönsterplats" i en dörröppning. Det var nice. Först ut är Sandra som målar:
Sedan kommer en med familjen som gillar pizza, stora pizzor:Några syskon har man ju, vi träffas inte så ofta men när vi gör det så har vi så skoj. Jag scrappade den normala bilden på oss och inte den där en del är "ballögda". Snällt va?

Hittade några fina bilder på Sandra och en kompis när de hade hattparad på förskolan. Visst är de söta?

Tillsist kommer en bild på Jerry och "hans" tidigare band FUDGE och deras sista spelning tillsammans. Nytt band är startat men tyvärr är de namnlösa förtillfället. Två nya medlemmar finns med och en kille från Fudge och nu kommer det att bli lite mer egenproducerade låtar, det ser vi fram emot. Här kommer sista bilden på Fudge:
Idag har det varit lugnt på scrapfronten för i dag har städmanin varit framme och jag har sorterat ut gamla kläder som inte passar längre.
Helt otroligt att jag som är så smal (förrutom midjan då)hittade byxor som inte gick att knäppa och då var det 10 centimers glipa:( Så nu blir det till att röra sig mer och äta mindre:( Jag som älskar mat. Men men. Finns ju värre problem.
Ha det nu så bra tills vi hörs igen.
Kram Petra

onsdag 24 juni 2009

Bläckfiskar, kort och sol

Vilken härlig början på semestern, hoppas den fortsätter fast då ser jag väl ut som en pepparkaka när det är dags att börja jobba igen. Men vem klagar.
Jag hittade fina bläckfiskar till mina skor. Nya skor hittade jag också att sätta dem på, billiga var de och exakt likadana som jag har fast i annan färg. Det var svårt att välja och jag kunde köpt flera bara med tanke på priset men jag hade inte blivit så poppis på jobb om jag skulle ha alla dessa skor i hallen så jag nöjde mig med ett par:)
Lite kort har jag hunnit med mellan solningarna. Några födelsedagskort och ett krya på dig kort. Blommor har ju aldrig varit min favorit i scrapsammanhang men jag har blivit mer och mer glad för dem nu. Köpte ett gäng vita blommor efter ett tips av Pia (jphobby) att man kunde färga dem med promarker för att matcha ev. stämpelmotiv och nu använder jag dem neutrala också. Riktigt fint blir det om jag får säga det själv.
Ett litet bokmärke jag också lyckats åstadkomma
till min kära mamma.
Det sista blomkortet som jag har gjort kommer inte förräns i morgon eftermiddag, annars kan mottagaren vara inne och snoka i förväg. Posten är ju lite sen nu på sommaren och säkert också i Veinge:)
Nu ska jag slappa med mannen framför tv:n och se missmarple och dricka en god kopp kaffe.
Ha det så bra
Kram Petra














fredag 19 juni 2009

Glad midsommar


Äntligen midsommar och nu är det semesterdags. Tjoho.
Idag ska vi på midsommar fest hos mamma och pappa och blommor har de trädgården full av så därför tänkte jag ge bort en korg med deras favorit godis istället. Efter lite god mat blir det väl till att ta en tur på marknaden och träffa resten av Limhamn men det brukar vara tradition att gå en sväng och smälta maten. Ibland hittar man nåt ibland inte. Jag hoppas på att hitta fler bläckfiskar till mina jobbeskor de börjar bli slitna nu. Eftersom jag jobbar på bläckfisken så tyckte jag att det var himla skoj när jag hittade dessa förra året.
Ha en underbar midsommar.
Kram Petra

tisdag 16 juni 2009

Juni månads utmaning


Ny utmaning hos www.jphobby.se. Klart man vill försöka, men det var svårt med gult och blått. Svårare än jag trodde, men jag blev ganska nöjd tillslut. Hade inte så mycket att välja på i de färgerna. Vad är sommaren för dig? För mig och Sandra är det sol och bad. Visst är det skönt att vara ledig då. Jag säger bara....2 dagar kvar. Sedan ska det bli 5 härliga veckor men de lär väl gå fort kan jag tänka. Njuta så länge det varar ska jag i allafall.
Ha det.
Kram Petra

fredag 12 juni 2009

Förvaring

När jag fyllde år så fick jag en hel del scrapsaker. Tack!! De vanliga diesen har jag ju en fin förvaring till, men nu fick jag ett giftset med en massa cookiecutters och känner att jag inte har något bra sätt att förvara dem. Jag scrappade en tillfällig låda, men om någon har ett bra tips så tar jag tacksamt emot det.

Pia på Jp hobby tipsade om magnetfärg som man målade på små träplattor, men min man är ju inte snickare och kan fixa "plattorna". På tal om Jp hobby så är där en fantastisk rabatt just nu. Skynda fynda.
Nu pågår nedräkningen.... 4 arbetsdagar kvar, helt underbart ska det bli.
Vi får väl hoppas att vädret blir kanon, annars får man väl scrappa eller bara slappa. Ses snart.
Kram Petra

fredag 5 juni 2009

Studentdax

Så var det då dags för Cecilias student (barnens kusin). Grattis!!








Jag har fått göra mitt första student kort. Stämpeln på framsidan fick jag låna av Christina. Stort tack.

När jag sedan en dag var i stan så besökte jag en butik där jag hittade ett helt ark med högtidsstämplar som jag inte kunde motstå. En liten studenttjej fanns med och henne finner man inne i kortet tillsammans med ytterliggare några lånade stämplar. Övrigt material finner ni givetvis på Jp hobby.
Vi hoppas på fint väder och en trevlig fest.
Imorgon är det dags för en annan fest. Undrar vem som fyller år då?

Kram Petra